Wilfried

In 1996 ben ik afgestudeerd als  gezelschapsdierenarts. Na enkele jaren als all-round dierenarts groeide mijn interesse voor huidpatiënten. Het aanbod van gezelschapsdieren met huidklachten werd steeds groter. Ik zag het als een uitdaging om deze patiënten een zo goed mogelijke hulp te bieden.

Vanuit deze motivatie startte ik in 2011 aan de European School for Advanced Veterinary Studies een opleiding dermatologie. Voor deze studie heb ik 6 weken aan de universiteit van Wenen een intensieve cursus gevolgd. Hierna wilde ik nog een stapje verder zetten en heb ik een 3 jarige opleiding aan de universiteit van Liverpool gevolgd en mag ik mezelf, na een succesvol examen, RCVS certificate in veterinary dermatology noemen.  

Om betere service te bieden aan onze oorpatiënten  heb ik in 2017 een 4 daagse workshop gevolgd in Wenen. Tijdens deze cursus hebben wij leren werken met een video-otoscoop. Met deze camera kunnen wij de gehoorgang heel gedetailleerd in beeld krijgen en kunnen wij zelfs problemen achter het trommelvlies bekijken en behandelen.

De microscoop is mijn belangrijkste werktuig in de dermatologie. In 2018 heb ik aan de universiteit van Londen een cursus cytologie gevolgd. Deze opleiding helpt mij met de microscopische interpretaties van huidletsels en knobbels.

Met al deze opleidingen in de dermatologie mag ik mezelf geen specialist noemen. In Nederland  en België heb je enkele Europees erkende huid en oor specialisten. Hun namen kun je terugvinden op deze link https://ebvs.eu/  

Mijn passie voor dermatologie is intensief. Om mij te kunnen ontspannen doe ik aan fietsen en rennen en rommel ik wat in mijn wijngaardje.

Bibi

In 2006 ben ik als paraveterinair begonnen bij Dap Ell. Na verschillende posten bemand te hebben in de praktijk zorg ik nu voornamelijk voor het klantcontact aan de telefoon en balie. 

Hierlangs begeleid ik honden en katten met overgewicht als gewichtsconsulente, begeleid ik stagiaires in hun opleiding als paraveterinair, zit ik in het bestuur van de personeels vereniging en ben ik een vaste kracht op onze locatie Boshoven. 

Sinds 2018 ben ik mede het aanspreekpunt binnen de dermatologie.